sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Taikataikinasta askartelua ja heipat



Innostuttiin lasten kanssa kokeilemaan taikataikinasta leipomista ja minä tietysti tein erikokoisia tähtiä. Lapset puolestaan innostuivat kokeilemaan kaapista löytyviä piparkakkumuotteja. Meille kun niitä on kerääntynyt aikamoinen läjä, joten valikoimaa piisaa Angry Birdseistä perinteisiin piparkakkumuotteihin.

Itse tosiaan tein ison läjän näitä koristetähtiä ja maalasin ne sitten lopuksi valkoisella maalilla ja ripottelin hopeahilettä päälle. Osaan tein reiän sukkapuikolla, jotta saa pujotettua niihin narun ja kuuseen roikkumaan. Nämä ilman reikää olevat tähdet laitoin esille tähtikynttiöiden ja maalattujen käpyjen kavereiksi Riviera Maisonin pikkuiselle tarjottimelle. Käpyjäkin innostuin maalailemaan aikamoisen läjän. Samalla vaivallahan ne jo menivät, kun valkoista maalia oli jo esillä ja pensseli. Niitäkin on sitten ripoteltu ympäri kämppää jo.


Taikataikinan ohje:

6 dl jauhoja
3 dl suolaa
3 dl vettä
2 rkl ruokaöljyä

Sekoita kaikki ainekset taikinaksi.Taikinaa voi käyttää samalla tavalla kuin oikeaakin taikinaa, toki syödä sitä ei voi, mutta ei se myrkillistäkään ole. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhoitetulla alustalla ja ota muotilla kuvioita. Nosta kuivumaan leivinpaperin päälle uuninpellille ja kuivata hieman yli tunti 125 asteessa. Huoneenlämmössäkin nuo voi kuivattaa, mutta silloin kuivumisaika on pidempi. Kun koristeet ovat kuivuneita, niin voit maalata ne. 


Nyt äkkiä pakkaamaan loput tavarat vielä, kun alle tunnin päästä on lähtö lentokentälle ja kohti Thaimaata. Blogi siis hiljenee vähäksi aikaa ja kuullaan taas sitten joulukuussa. En ehtinyt edes näpyttelemään yhtään ajastettua postausta teille tänne, kun aivan hirvittävä kiire ja stressi päällä koko ajan. Onneksi kohta saa levähtää! 

2 kommenttia:

  1. Hih, ihan samoja puuhia täällä on tehty viikonloppuna;) Ja juurikin piparimuoteilla. Tosin meillä taikina olo tällä kertaa vähän epäonnistunut, kaapista löytyi vain merisuolaa ja se ei oikein toiminut..
    Ihanaa lomamatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hauska yhteensattuma. Meillä intouduttiin sitten vielä maalaaman nuo koristeet. Osa tähdistä pitäisi vielä laittaa kuuseen roikkumaan, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi pujotella niihin naruja.

      Poista